شب های پیشاور 2
م-نواب عبدالقیوم ازملاکین سنی می پرسد:چراشیعیان نمازهای ظهروعصرراباهم ومغرب وعشارانیزباهم می خوانند؟
پاسخ:1-اولادرمسائل فرعی بین علماءدومذهب اختلاف نظروجود دارد همانطور که رهبران چهارمذهب اهل تسنن نیزباهم اختلاف نظرهای فراوانی دارند.
2-ثانیاپیامبراکرم نیزگاهی نمازهای ظهر و عصریامغرب وعشاراباهم می خواندند بنابراین این نحوه نمازخواندن ما برخلاف شیوه پیامبر(ص)نیست.
نواب پاسخ داد فقط درجنگهایادربرخی سفرهاویازمانی که مشکلی پیش می آمد مانند باران آن حضرت نمازها رابا هم می خواندند ولی درحالت عادی همیشه نمازهاراجدا می خواندند.
داعی:اینطورنیست زیرا روایات اهل تسنن نیز گفته مراتایید می کنند آنجاکه مسلم بن حجاج به نقل از ابن عباس می گوید:رسول اکرم(ص)نمازهای ظهر وعصروهمینطورمغرب و عشا رادرغیرزمان خوف و سفرنیزجمع می خواندند و همینطورروایات بسیاردیگری ازابن عباس که می گوید من8رکعت و7رکعت با پیامبرنمازخواندم. لازم به ذکراست این روایات را ازصحیح مسلم وشارحین صحیح مسلم وبخاری نقل نمودم.
نواب:پس چگونه است که مااینهمه روایت صحیح ومعتبردرمورد جمع خواندن دو نمازداریم ولی علمامابه آنهاعمل نمی کنند؟
داعی:درخیلی ازموارد چنین می کنند و برای هرکدام توجیهی دارند مثلامی گویندچون باران می آمده نمازراجمع خوانده اند درحالیکه برخی ازعلمااهل تسنن مانند ابوحنیفه مطلقاجمع خواندن دونمازرا منع می کنند ولی برخی دیگرازاین چهارمذهب اهل تسنن فقط درسفرجمع بین دو نماز را اجازه می دهند و بعضی در جنگ وحج ولی علماشیعه جمع وفرق بین دونمازهردو رادرهرحالی اجازه می دهند گرچه جدا خواندن نمازهاوخواندن هرنمازدروقت فضیلتش را بهتر می دانند ولی برای ایجاد سهولت برای مردم هردورا معمولاجمع می خوانند.